NA24.no

Rolig hyttesommer

Sist oppdatert:
Men hytter ved sjøen med egen strandlinje er fortsatt salgsvinneren.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Til tross for regnværet har vi hatt en bra sommer. Sommeren har kanskje ikke vært så fantastisk som jeg trodde den ville bli ved påsketider i år, men summa summarum har det gått greit, om man ser bort fra juli hvor det alltid er stille, sier eiendomsmegler Tore Solberg hos Georg Solberg as i Sandefjord til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han forklarer at det sammenlignet med i fjor har gått færre store objekter, men at markedet generelt har vært litt «hvassere» i år.

Og Solberg ser ikke bort ifra at nye prisrekorder kan komme i hyttemarkedet på tampen av sesongen.

- Kresne kjøpere
- Vi merker tydelig at det er mye penger blant folk og at forventningene er store. Alt vi har hatt ute til salgs denne sesongen har vi så å si fått solgt, men det er rett og slett ikke nok hytteperler til å dekke etterspørselen og innfri forventningene til kresne kjøpere, sier eiendomsmegler Miguel Sørholt i Privatmegleren Residence til NA24.

I tillegg til solforhold og utsikt, forteller Sørholt at hytte med egen strandlinje fortsatt er det mest etterspurte i luksusmarkedet.

- Blindleia seiler opp som det mest populære hytteområdet. Vi har også opplevd en vekst i Indre Oslofjord og Kristiansand denne sesongen, sier Sørholt.

Ellers har han festet seg ved at prisnivået på Tjøme holder seg like høyt.

Høye prisforventninger
Eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen i DnB NOR Eiendoms fritidsavdeling, er godt fornøyd med hyttesesongen.

- Vi fikk solgt unna alle hyttene før juli, så vi er godt fornøyd, sier Eriksen til NA24.

Han sier at markedet på mange måter har vært likt fjoråret, men han ser tendensen til at enkelte har hatt litt for høye forhåpninger når det kommer til pris.

- Selgere tror fortsatt at de får millioner for hva som helst, det har nok en del erfart i sommer at ikke er tilfellet, sier han.

Konseptboliger
Kent Andersen i Terra Eiendomsmegling Kragerø melder også om et greit hyttemarked, og at det fortsatt er trykk på hytter med egen strandlinje samt ferieleiligheter.

- Det har vært relativt stille i selve sommer. Men vi ser at konseptboliger, hvor man har spa, golf og båtplass på ett og samme sted er populært, foruten det er jo hytter med strandlinje alltid en vinner, sier Andersen til NA24.

Han forklarer at hytter uten strandlinje, spesielt de som ligger oppe i fjellet langt unna vann er vanskelig å få solgt.

Flest til fjells
I områder annonsetjenesten Finn.no definerer som populære områder ved sjøen, er det nå 245 fritidsboliger til salgs. Kragerø, Kristiansand og Tjøme peker seg ut med flest objekter.

Til sammenligning ligger det 726 fritidsboliger til salg ved områder Finn.no definerer som populære områder på fjellet.

Flesteparten av disse ligger på Trysil, Gautefall, Geilo, Hafjell, Hemsedal og Hovden.

En av årsakene til at det er langt flere hytter til salgs på fjellet på grunn av byggeboomen fjellheimen har opplevd de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere