*Nettavisen* Økonomi.

Rolig og stabil åpning

Etter to dager med toppnoteringer for Dow ser en stigende oljepris ut til å presset luften ut av ballongen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske futurene indikerte at dagen vil bli relativt uendret fra gårsdagen. En stigende oljepris trekker ned, mens en økende styrke i detaljsalget for september og færre førstegangssøkende trekker opp.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones, som har hatt to flotte dager med nye rekordnoteringer, starter dagen uendret, mens teknologitunge Nasdaq, som steg med to prosent i går, fortsetter den fine trenden i dag med en foreløpig økning på 0,2 prosent. Den bredere S&P 500-indeksen starter også dagen uendret.

Følg børsene her

Klikk på bildet for å forstørre.

Oljen stiger
Kontraktene på råolje stiger til over 60,64 dollar igjen etter at OPEC har gitt signaler til sine medlemmer om å kutte i produksjonen. Oljekartellet har pålagt medlemmene å legge et gulv på energiprisene, skriver Marketwatch.com.

Ifølge Financial Times skal OPEC planlegge å kutte oljeproduksjonen med 1 million fat olje om dagen. Verdens største oljeeksportør, Saudi-Arabia, skal kutte 300.000 fat olje om dagen.

Kuttspekulasjonene kommer etter at de amerikanske oljelagrene fortsetter å vokse. Fraværet av orkanene i Mexicogolfen gjør at tilbudssiden i USA er på topp.

Et fat nordsjøolje med levering i november omsettes for 60,60 dollar ved råvarebørsen i London, men har allerede vært oppe i 60,94 dollar fatet.

Følg oljeprisen

Færre i trygdekø
Det var færre førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA falt i forrige uke med 17.000 til 302.000, viser tall fra amerikanske myndigheter.

Ifølge Bloomberg News var det ventet at 315.000 møtte opp for å søke om ledighetstrygd for første gang.

Boligprisfall

Det er også levert en rapport som antyder at de amerikanske boligprisene vil falle fremover.

Moody's Economy.com Inc er selskapet som står bak rapporten. Her fremkommer det at de amerikanske boligprisene vil falle mer enn ti prosent i 20 storbyområder i USA. Prisfallet er ventet å vare minst til 2008 og kanskje til og med ut 2009, ifølge wall Street Journal, ifølge di.se.

Dagens nøkkeltall
Dow 0.00% til 11,850.69

Nasdaq 0.28% til 2,297.30

S&P 500 0.02% til1,349.95

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag