NA24.no

Rolig påskeføre

Sist oppdatert:
I siste sesjon før påske åpner Wall Street uten særlige bevegelser noen veier.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Investorene fokuserer på den kommende langhelgen ettersom markedet er stengt fredag.

NA24 - din næringslivsavis

- Handelen er veldig, veldig stille i dag. Jeg ser ikke for meg store bevegelser. Jeg vil bli veldig overrasket om det kommer bevegelser på mer enn 30 basispoeng på noen av de toneangivende, sier Paul Nolte, ifølge Marketwatch.

Det var nesten ingen reaksjon på de ukentlige jobbtallene. Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd steg i forrige uke til 321.000. Det er en oppgang på rundt 11.000 søkende. Dette er det høyeste nivået siden 3. mars, men samtidig falt antallet med 1.500 til 315.750 de fire siste ukene sett under ett.

I går tok Wall Street fem på rad og Dow Jones endte på det høyeste nivået på fem uker, siden det kraftige børsfallet ved overgangen fra februar til mars.

Den britiske sentralbanken valgte å holde renten uendret på 5,25 prosent på det månedlige rentemøtet. Det er tredje måned på rad at renten holdes uendret, men ekspertene tror at renten, grunnet inflasjonen, blir satt opp med 0,25 poeng i mai.

Gårsdagens marked var preget av en kraftig svingende oljepris og et par lunkne makrotall.

Oljeprisen var voldsomt volatil grunnet forskjellige nyheter onsdag. I dag faller prisen på frontkontrakten på nordsjøoljen tilbake med 0,20 prosent til 68,18 dollar fatet. Ettersom de 15 britiske soldatene har returnert fra fangenskapet i Iran tyder ting på at dette senker oljen.

Dollaren svekker seg også kraftig mot den norske kronen. I øyeblikket koster dollaren 6,0684 kroner som er en nedgang på hele 0,8 prosent.

Det er knyttet seg forventninger til om Bank of England vil heve renten til 5,5 prosent, og tallknuserne er uenige om så vil skje. Den britiske sentralbanken vil senere i dag komme med en annonsering om dette. I dag kommer blant annet de ukentlige arbeidsløshetstallene.

Dagens nøkkeltall:
Dow12.522,73-0,06%

Nasdaq2.462,02+0,14%

S&P 5001.439,400,00%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere