NA24.no

Foto: Chris Hondros (Afp)

Rolig start på Wall Street endte bra

Sist oppdatert:
Skred av nye nøkkeltall i fokus på en ny god dag for USA-børsene.

Amerikanske børser åpnet i rolig tempo onsdag, mens investorene fordøyde et skred av nye nøkkeltall fra verdens største økonomi.

I åpningshandelen var Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq nær uendret.

Børsene, som holder stengt i morgen i anledning Thanksgiving, er fortsatt nær rekordnivåer.

- Dagens tall, så vel som beløpet forbrukerne velger å bruke denne Thanksgiving-helgen, vil gi oss en god indikasjon på tilstanden i den amerikanske økonomien, sier megleren Steven Santos i X-Trade Brokers til Bloomberg.

Skuffende jobbtall

Blant nøkkeltallene sluppet før børs viser den ukentlige oversikten over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd en økning på 21.000 søkere til 313.000 søkere i forrige uke, mens det var ventet en liten nedgang.

Amerikanernes personlige forbruk økte med 0,2 prosent i oktober, opp fra nullvekst måneden før, men lavere enn forventningene om en vekst på 0,4 prosent. Veksten i personlig inntekt på 0,2 prosent var også lavere enn ventet.

Tilfanget av nye industriordre utenom transport falt overraskende 0,9 prosent i oktober. På forhånd var det ventet en oppgang på 0,5 prosent. Totalt steg ordreinngangen med 0,4 prosent, mot et ventet fall på 0,4 prosent.

Boligtall

Etter børsåpning var det duket for nye boligtall. Det var ventet at det ble solgt nye boliger i en årlig takt på 0,47 millioner enheter i oktober, marginalt mer enn i september. Fasiten viser imidlertid et fall til 0,458 millioner.

Boliger under kontrakt for salg var ventet å stige med 0,9 prosent, opp fra veksten på 0,3 prosent måneden før, men falt derimot med 1,1 prosent.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: +0,07% til 17.827 poeng

S&P 500: +0,28% til 2.072 poeng
Dette er den 47. rekorddagen i år for S&P 500

Nasdaq: + 0,61% til 4.787 poeng
Nasdaq er denne uken opp 1,6% - det beste på 14 år ifølge CNN

Crude Oil (TWI): - 0,46% til 73,75 dollar per fat
Dette er en dårligste oljeprisen på fire år

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere