Rolig ukestart på rekordsterke USA-børser

Foto: Peter Foley (EPA/Scanpix)

For tredje handelsdag på rad ble det satt nye børsrekorder på Wall Street i USA. GoPro stupte.

10.11.14 22:55

Fredag satt den brede S&P 500-indeksen ny rekord med knappest mulig margin, da indeksen steg 1 poeng til 2.032 poeng.

Tynn kalender

- Det er ikke noe press nedover og folk venter på det neste steget oppover. En av triggerne kan være selskapsnyheter denne uken med kvartalstall fra Cisco og Wal-Mart, sier aksjesjef Herbert Perus i Raiffeisen Capital Management til Bloomberg.

I løpet av uken skal 16 selskaper i S&P 500-indeksen legge frem resultater. Ifølge estimater fra Bloomberg har 80 prosent av selskapene som har rapportert, slått forventningene til bunnlinjen, mens 60 prosent har levert bedre enn ventet på topplinjen.

Etter at den offisielle amerikanske sysselsettingsrapporten fredag viste fortsatt solid jobbbvekst i oktober, er det denne uken en langt tynnere kalender.

Ikke før fredag er det amerikanske makrotall av betydning, når det kommer oppdateringer over detaljhandelen i oktober, samt forbrukertillitstall for november.

Kamerastup og tenningsbryterfeil

GoPro, produsenten av videokameraer som kan festes på blant annet ski- og sykkelhjelmer, kom ikke helt heldig ut i dag (-4,19%), da det ble annonsert at oppfinneren bak kamera-suksessen planlegger å selge aksjer for 800 millioner dollar, melder Marketwatch.

Også bilprodusenten General Motors (GM) har gått i rødt (-1,49%). Dette skjedde da det ble klart at de har bestilt en halv million tenningsbrytere til flere småbiler som har slitt med feil, flere uker før de amerikanske myndighetene ble informert om feilene og om at bilene ble tilbakekalt.

Oppgang på Shanghai-børsen

I Europa er de ledende børsene i Frankfurt, Paris og London moderat i pluss. I Asia bykset Shanghai-børsen 2,3 prosent etter annonsering av et samarbeid mellom børsene i Kina og Hongkong. Krysshandelen mellom de to landenes børser innebærer at investorer fritt kan kjøpe aksjer notert på børser i Fastlandskina, et aksjemarked som ifølge Bloomberg har en størrelse på 4.200 milliarder dollar.

Lanseringsdato er satt til 17. november.

Fra Kina er det sluppet nye inflasjonstall, som viser at konsumprisindeksen steg 1,6 prosent i oktober fra oktober i fjor. Det er samme prisvekst som i september og som ventet.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: +0,23% til 17.613 poeng

S&P 500: +0,31% til 2.038 poeng

Nasdaq: +0,41% til 4.651 poeng

Crude Oil (TWI): -1,63% til 77,37 dollar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.