Rolig ukestart på Wall Street

Etter nedgangen i forrige uke ligger det an til en rolig start på den nye uken på USA-børsene.

Etter nedgangen i forrige uke ligger det an til en rolig start på den nye uken på USA-børsene. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Små utslag i aksjemarkedet etter terrorangrepene i Paris.

16.11.15 15:35

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,1 prosent, S&P 500 er uendret og Nasdaq faller 0,1 prosent.

I Europa ser de største børsene ut til å være forholdsvis lite påvirket av terrorangrepene i Paris fredag, med aksjene i Paris ned 0,4 prosent, mens Frankfurt-børsen er ned 0,1 prosent og London-børsen stiger 0,5 prosent.

- Ikke varig effekt på finansmarkedene
Historien de siste årene har vist at den negative reaksjonen i markedene etter terrorangrep er av kortvarig karakter, påpeker The Wall Street Journal.

- Den første reaksjonen er panikk, men deretter tar folk en titt på historiebøkene, sier Andreas Koester, sjef for aktiva-allokering i UBS Global Asset Management, til WSJ.

Han viser til at angrep i Madrid i 2004 og London i 2005 ikke medførte nevneverdig nedgang i forbrukernes pengebruk som kunne påvirket aksjemarkedene.

- Man vil ikke forvente at angrepet har en varig effekt på finansmarkedene, sier strateg Frances Hudson i Standard Life Investments til Bloomberg.

I enkeltsektorer eksponert mot reise er det likevel utslag. I Europa er spesielt flyaksjer under press, med Air France-KLM ned 6,9 prosent, Lufthansa ned 2,3 prosent og morselskapet til British Airways ned 2,8 prosent.

Nye nøkkeltall
På en ellers tynn makrokalender henter den regionale konjunkturindeksen Empire State seg inn i november, men ikke like mye som ventet, og er fortsatt i negativt terreng.

I Asia krympet Japans økonomi i tredje kvartal. Det er den andre tremånedersperioden på rad med nedgang, noe som ofte regnes som en teknisk resesjon.

I kvartalet falt BNP i en årlig takt på 0,8 prosent, etter nedgangen på 0,7 prosent i det foregående kvartalet, mens økonomene hadde ventet et fall på 0,3 prosent, skriver The Wall Street Journal.

I andre markeder stiger prisen på amerikansk lettolje, med 1,5 prosent til 41,3 dollar per fat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.