Gå til sidens hovedinnhold

Roligere i valutamarkedet

DnB NOR Markets ser ikke bort fra en sterkere dollar den nærmeste måneden. Det er godt nytt for Oslo Børs.

Siden toppen torsdag i forrige uke har Oslo Børs rast nærmere 13 prosent. En av forklaringene på dette, ved siden av uro for høyere inflasjon etter amerikanske prisutviklingstall denne uken, er at dollaren har rast i verdi i valutamarkedet.

Denne uken har imidlertid dollaren stabilisert seg. I morgentimene fredag handles dollaren til over seks kroner i valutamarkedet, mens den i begynnelsen av uken var under seks kroner. En svakere dollar bidrar til å senke resultatene til selskap som har sine inntekter i dollar, og har dermed hatt en medvirkende årsak til at Oslo Børs har falt kraftig.

- Mens de røde tallene på Oslo børs har gitt mat til avisoverskriftene, har valutamarkedene roet seg litt. Dollaren har riktig nok svekket seg med vel en halv prosent siden i går mot euro, men det må ses i lys av en viss styrkelse dagen før. Den norske kronen har styrket seg med rundt et halvt øre mot euro siden i går morges, men omtrent tre øre siden i går ettermiddag og noteres nå til 7,80 EURNOK. Mot dollar har kronen dermed styrket seg omtrent fire øre siden i går morges, melder DnB NOR Markets i sin morgenrapport fredag.

De melder videre at japanske yen har styrket seg med syv prosent mot dollaren på en måned.

- Etter en slik kraftig styrkelse er det naturlig med en pause. Det samme kan sis om utviklingen mellom dollar og euro. Den økonomiske veksten i eurosonen er i betydelig grad drevet av eksport og høy optimisme i næringslivet. En for sterk euro for raskt vil fort kunne bremse den positive utviklingen i eurosonen. Vi ser derfor ikke bort fra at vi i løpet av den nærmeste måneden kan få en korreksjon i retning av litt sterkere dollar. Lengre frem er det nok imidlertid fortsatt dollarsvekkelse som er vårt rådende syn, melder DnB NOR Markets.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken