*Nettavisen* Økonomi.

Roligere tider i USA

Børsene i New York ligger lavt i forkant av åpningen.

07.08.07 15:13

Wall Street ligger an til en roligere dag etter børsfesten mandag.

Dow Jones-futuren som forfaller i september er ned 0,29 prosent, mens Standard & Poor's 500-future faller 0,13 prosent og Nasdaq-futuren er ned 0,20 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Inflasjonsspøkelset titter nok en gang frem. Produktiviteten utenfor jordbruket steg i andre kvartal med 1,8 prosent. Det er bedre enn hva den reviderte veksten på 0,7 prosent i første kvartal. Likevel er det lavere enn hva markedet hadde ventet.

Enhetskostnadene økte med 2,1 prosent. Denne økningen kan øke inflasjonspresset oppover siden selskapene ønsker å dekke inn økte arbeidskostnader ved å heve prisene.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at produktiviteten ville øke med 2,1 prosent, mens enhetskostnadene ville vokse med 1,6 prosent.

Microsoft har bestemt seg for å redusere prisen på Xbox 360 med 50 dollar og sier at dette har vært planlagt helt fra den ble lansert.

I den amerikanske handelen er prisen på kontraktene for råolje helt stabile på 72,08 dollar fatet. Mandag falt de samme kontraktene rundt 4,5 prosent og ligger nå godt under rekordnoteringen på 78,21 dollar fra forrige uke.

Markedet venter ellers i spenning på rentemøtet som avholdes av den amerikanske sentralbanken. Økonomene har i stort flertall satset på at renten holdes uendret, men signalene fra sentralbanksjef Ben Bernanke vil være viktige. Utsiktene til utviklingen i den amerikanske økonomien og ikke minst hvordan krisen innen subprime-låne-markedet samt det svake boligmarkedet påvirker økonomien er sentrale punkt markedet venter innspill på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.