*Nettavisen* Økonomi.

Romjulsrally på børsen

Investorene er ikke ferdige med julefeiringen.

27.12.07 11:22

Julefeiringen var ikke over på Oslo Børs. Etter en sterk utvikling før helgen, ble julerallyet utvidet ved starten av romjulen. Torsdag formiddag var hovedindeksen opp hele 1,2 prosent til 486,41 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed er hovedindeksen opp gode 10,50 prosent i år, noe som er en respektabel årsutvikling i aksjemarkedet.

Det var særlig de oljetunge aksjene som ble løftet i morgentimene. Sterk oljepris var med på å dra opp StatoilHydro-aksjen 1,4 prosent til 165,10 kroner. Det var samtidig relativt bra volum i Deep Sea Supply-aksjen, som steg 2,9 prosent. Fast-aksjen hadde også skikkelig oppgang, etter et løft på 8,7 prosent til 13,70 kroner.

Investorene liker at investorparet Thomas Fussell og Robert Keith ser ut til å bli skjøvet ut av det norske teknologiselskapet.

Ellers var det oljeprisen som var i fokus. I morgentimene torsdag var den amerikanske oljeprisen WT på 95,97 dollar. I London var prisen på nordsjøoljen på 94 dollar per fat, før handelen startet etter juleferien.

Oljeprisen har steget nesten 4 dollar de siste tre dagene. Det ventes at prisen vil nå toppen på grunn av vinterens etterspørselsløft. De amerikanske oljelagrene er allerede på de laveste nivåene på tre år, og nye lagertall denne uken ventes å vise nedgang.

På de asiatiske børsene var det lite endring, men den kinesiske børsen viser sterk oppgang. CSI 300-indeksen steg 0,6 prosent til 5.349,47 poeng. Dermed har den kinesiske indeksen steget hele 9 prosent de siste seks dagene.

I Japan ligger nå Nikkei-indeksen til nedgang for året. Dette er første gang på fem år med nedgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.