NA24.no

(Romanian Tourist Office)

RomReal må nedskrive

Sist oppdatert:
Eiendomsselskapet som satser i Romania sliter med salget.

Eiendomsmarkedet i Romania har ikke blitt noen økonomisk suksess for eiendomsselskapet RomReal ASA, som må ta nedskrivninger på eiendomsporteføljen i tredje kvartal. Samtidig fortsetter den negative kontantstrømmen og kassen begynner snart å bli tom.

RomReal har etter en gjennomgang av porteføljen og på grunn av det trege salget av deres eiendomsprosjekter i Romania sett seg nødt til å skrive ned verdiene med omkring 8 prosent i tredje kvartal.

Investeringene i eiendom i Romania nådde det laveste nivået på fem år i første halvdel av 2009, og var omkring 17 ganger lavere enn i første halvår 2008.

Dette har resultert i et driftsunderskudd på 6,5 millioner euro i tredje kvartal, hvorav nedskrivninger og avskrivninger utgjør 5,6 millioner euro. Den øvrige driften viste et underskudd på 0,9 millioner euro etter inntekter på kun 120.000 euro i perioden.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet en kassabeholdning på 2,7 millioner euro, ned fra 6,5 millioner euro ved inngangen til året. Situasjonen er forventet å bedre seg så snart Corallia-prosjektet er ferdigstilt og leiligheter og kommersielle enheter overleveres kjøperne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere