NA24.no

Rot rundt Notar-anmeldelse

Sist oppdatert:
Kredittilsynet har likevel ikke politianmeldt personer som har jobbet hos Notar-meglerne på Bryggen i Bergen for banksvindel.

Men det kom inn en politianmeldelse fra Kredittilsynet til Bergen politidistrikt fredag. Hva denne handlet om er uklart.

- Anmeldelsen ble levert fredag, sier Rolf Hegland ved Bergen politidistrikt til Finansavisen.

Politiet og Kredittilsynet er tilbakeholdne med ytterligere opplysninger.

- Det vi vet er at ingen som er ansatt i Notar per i dag er anmeldt, sier Bjørn Christiansen, som er rådgiver for Notar i Bergen, Til TV 2 Nettavisen.

Christiansen sier til bt.no at anmeldelsen fra tilsynet er en rutinemessig sak, og at det ikke er enkeltmeglere som er trukket frem.

Kredittilsynet trakk i årets første måned tilbake to foretaksbevillinger for eiendomsmegling. Det var bevillingene til Notar Eiendom Bergen AS og Notar Nybygg Bergen AS som ble tilbakekalt. Grunnlaget for dette var at foretakene grovt og vedvarende hadde tilsidesatt sine plikter etter eiendomsmeglingsloven, mente tilsynet.

Meglerselskapene er høyst uenig i vedtaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere