NA24.no

Roxar sikrer StatoilHydro-kontrakt

(Scanpix)
Oljegiganten bestiller instrumenteringsteknologi.

Oljeteknologikonsernet Roxar har mottatt en kontrakt med StatoilHydro for permanent nedihullsinstrumentering (PDMS).

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktsverdien er estimert til mellom 20-40 millioner avhengig av årlig aktivitetsnivå. Kontrakten har en tre ganger to års opsjonsperiode på toppen av de opprinnelige tre årene.

- Det skandinaviske markedet for PDMS vokser senere enn i andre regioner.Det er likevel et krevende marked med avanserte teknologiske behov og det utgjør en sentral faktor i Roxars utvikling internasjonalt. Vi er fornøyde med å kunne konstatere at vi fremdeles er en foretrukken leverandør til StatoilHydro og at aktiviteten i Skandinavia holder seg på et fortsatt høyt nivå, sier konsernsjef Gunnar Hviding i Roxar i en kommentar.

I følge den tre-årige kontrakten vil StatoilHydro gå til innkjøp av både Roxars HM gauge og Roxars nedihulls HS gauge systemer. Gaugene vil gi StatoilHydro viktig reservoardata knyttet til trykk og temperatur, i tillegg til en kontinuerlig monitorering av reservoaret i sin helhet, samt individuelle brønner. Systemene kan og integreres med Roxars intelligente nedihullsnettverk, noe som muliggjør en installasjon av opptil 32 uavhengige instrumenter på en kabel. Fordeler som kan nevnes er økt kontroll med reservoaret, forbedret brønnplanlegging og økt utvinning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere