NA24.no

Roxar snur til overskudd

Sist oppdatert:
Viser vekst på bunnlinjen, selv om topplinjen ble svakere.

Roxar fikk i første kvartal et resultat før skattt på 35,55 millioner kroner, og har dermed snudd fra et underskudd på 64,28 millioner kroner i fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

I første kvartal 2007 hadde selskapet et resultat før skatt på 1,67 millioner kroner, men da var fusjonen mellom Roxar og CorrOcean gjennomført.

Driftsresultatet steg til 16,06 millioner kroner i pluss fra minus 33,30 millioner kroner i fjerde kvartal, mens første kvartal i fjor fikk Roxar et driftsresultat på 2,37 millioner kroner. Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 48,51 millioner kroner i årets første kvartal en forbedring fra minus 0,53 millioner kroner fra det foregående kvartalet og 2,68 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Driftsinntektene falt derimot til 303,32 millioner kroner fra 315,02 millioner kroner i fjerde kvartal. Til sammenligning lå driftsinntektene på 38,96 mililoner kroner i første kvartal i fjor.

Roxar skriver at de underliggende markedsforholdene er gode, og at suksessen i i Vest-Afrika vil styrke selskapets posisjon i undervannsmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere