NA24.no

Rubelgutten Røkke

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke er mannen med gullbuksene. Nå vil han trolig tjene stort på en Statoil- og Hydro-deltagelse på Shtokman.

- Det er veldig viktig for Aker og norsk leverandørindustri at Hydro eller Statoil, eller begge, får inpass på Shtokman, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeide til NA24.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Bra posisjonert
Han får støtte av analysesjef Viktor Jakobsen i ABN Amro Alfred Berg.

- Aker-konsernet er godt posisjonert til å ta del i utviklingen av Barentshavet og Shtokman, sier Jakobsen til NA24.

Sjekk utviklingen i Aker her

Sjekk utviklingen i Aker Kværner her

- Og hvis Statoil og Hydro får deltagelse, er det selvfølgelig meget positivt, fortsetter analysesjefen.

Drangeide mener Aker er klare for et lite russereventyr.

Røkkes milliardformue
- Vi har teknologien og løsningene som vi kan tilby, noe både russerne og våre norske kunder kjenner godt til. Men det er klart at vi vil stå sterkere med norsk deltagelse, sier Drangeide.

Kjell Inge Røkke eier 67,8 prosent av børsnoterte Aker. Hans formue har steget på litt over ett år fra et par milliarder kroner til dagens 15,3 milliarder kroner.

Tirsdag skrev megler Gaute Eie i meglerhuset Carnegie at Aker-kursen skulle gå fra dagens 310 kroner til 500 kroner innen utgangen av året.

Tirsdag skriver den russiske avisen Vedomosti at Statoil og Hydro får tilbud om å samarbeide om utbyggingen sammen med de amerikanske selskapene Chevron og ConocoPhillip. Franske Total er ute av dansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere