*Nettavisen* Økonomi.

Rungende JA til Røkke

Mens Røkke sliter i Asker, er Oppdal bare glade for Røkkes prosjekter.Nå skal han bygge kjempehytte til sine svigerforeldre.

19.02.06 22:35

Det er lite Oppdal kommune sier nei til når det gjelder Kjell Inge Røkke. Den styrtrike finanskongen har landet den ene seieren etter den andre i kommunen.

Den lokale flyplassen har han fått bygge ut slik at den passer hans flystørrelse. Og i Stølslia fikk han bygge sitt hyttepalass med klapp på skuldra fra kommunens politikere.

- Vi har bare positiv erfaringer med Røkke og vi er klare for en ny utbygging, sier Ola Røtvei, ordfører i Oppdal til TV 2 Nyhetene.

Rett bak sin nåværende hytteeiendom har Røkke sikret seg fire nye tomter. Her skal det nå blant annet reises en 250 kvadratmeter stor hytte til Røkkes svigerforeldre.

- Oppdal ligger midt i mellom der min mor og far kommer fra. Og når en impulsiv perfeksjonist begynte å bygge å litt på, så ble det litt større enn det man strengt trengte med god margin, men det er et familietun, sier Røkke om sitt hyttepalass.

Kontrasten fra Oppdal til Asker er stor. På Konglungen grep miljøvernministeren Helen Bjørnøy inn og stanset Røkkes husprosjekt. Det har man ingen forståelse for i Oppdal.

- Det forstår vi ikke, sier daglig leder John Bjørndalsæter i en lokal bedrift som står bak trearbeidene i Røkkes hytte. Vi vet ikke helt hva som skjer. De erfaringene vi har her er ikke noe problem i det hele tatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.