NA24.no

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Ruskete i Japan

Sist oppdatert:
Bekymring over de økonomiske utsiktene har fått japanske investorer til å dumpe aksjer.

Det var en tung dag på de asiatiske børsene torsdag morgen. Tvil om styrken i den økonomiske oppturen fikk investorene til å dumpe aksjer. Etter en 70 prosents oppgang for de asiatiske aksjene så langt i år, er det trolig at flere asiatiske investorer vil ta gevinst før årsslutt.

Det japanske markedet var torsdag preget av svake amerikanske jobbtall og at Japans største bank, Mitsubishi UFJ Financial Group, må hente inn 11 milliarder dollar i ny kapital for å nå strengere bankreguleringer. Onsdag meldte amerikanske statistikkmyndigheter at byggingen av nye boliger var på det laveste nivået på seks måneder i oktober.

Torsdag var Japans Nikkei-indeks ned 1,3 prosent, og indeksen er nå på det lavest nivået siden 21. juli. Samtidig var Morgan Stanleys asiaindeks svakt opp, med en oppgang på 0,3 prosent.

I den asiatiske handelen ble et fat av den amerikanske referanseolje WTI handlet til 79,40 dollar, noe som var svakt ned fra sluttnivåene på New Yorks råvarebørs onsdag. Gullet falt også svakt tilbake, og ble handlet til 1.152,75 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere