NA24.no

Ruskevær i Asia

Ukesavslutningen i Asia ble ikke det investorene håpet på.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific faller 0,1 prosent til 112,37 poeng, og den første uken i september ser ut til å ende ned drøyen èn prosent. Dermed har indeksen falt tre av de siste fem ukene.

På Tokyo-børsen svingte det skikkelig gjennom hele dagen, men til slutt ble Nikkei-indeksen sendt i negativt territorium. Her Seven & I, verdens største operatør av storkiosker, nedgradert av Merril Lynch, noe som sendte flere av de forbrukerrelaterte selskapene i nedoverbakke.

- På den økonomiske fronten har vi sett at ting er i bedring, men det store spørsmålet er hvor mye av dette som er priset inn i aksjene. Vi trenger å se at selskapene hever sine inntjeningsestimater. Dersom dette ikke skjer vil det bety at aksjene er fullt ut verdsatt, sier en analytiker til Bloomberg News.

Gruveaksjene steg igjen kraftig etter oppgang i metallprisene, noe som sørget for en svakt positiv avslutning på børsene i Kina og Hongkong.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall fredag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 0,75 %
Japans Nikkei 225: - 0,27 %
Hongkongs Hang Seng: + 0,53 %
Kinas CSI 300: + 0,73 %
Kinas Shangai Composite: + 0,46 %
Taiwans Taiex: + 0,68 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,29 %
Singapores Strait Times Index: - 0,14 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere