NA24.no

Russen bader i smuglerøl

I dette tilfellet har russen valgt dansk øl, som er å få kjøpt i norske butikker. Men stadig flere russ velger den billige, polske varianten.
I dette tilfellet har russen valgt dansk øl, som er å få kjøpt i norske butikker. Men stadig flere russ velger den billige, polske varianten. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Polakkene leverer drikke i store kvanta. Russen drikker til halv pris.

Lang russefeiring og rekordhøye alkoholavgifter gjør at russ og polakker finner sammen.

Det går i Zubr og Tyskie, noen av de vanligste ølmerkene i Polen. Vodkaen er også av polsk fabrikat - Zubrowka.

Har du tips om dette? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

En vanlig forsyning per person består av seks brett øl og en kasse vodka. Et brett inneholder 24 halvliterbokser. Vodkaen kommer i kasser på 12 halvliters-flasker, skriver Finansavisen ifølge hegnar.no.

Når depotet er kvittert ut, står 72 liter øl og seks liter vodka klart til konsum. Prisen for dette skal være rundt 3.500 kroner.

I eksempelet Finansavisen er kjent med, dreier det seg om en russebuss der alle har mottatt omtrent samme levering. Mot en samlet betaling på vel 100.000 kroner sørger polakkene for at gjengen slipper å gå tørste gjennom russetiden.

Og russen bekrefter at «alle» kjøper polsk og at det er helt vanlig på alle skolene.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere