NA24.no

Russepresident med kritisk tale etter pingvintyveriet

Tre pingvinkyllinger og et egg forsvant fra Atlanterhavsparken i Ålesund.
Tre pingvinkyllinger og et egg forsvant fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Foto: Atlanterhavsparken (NTB scanpix)
I en tydelig 17. mai-tale tok russepresident Lars Standal Sørnes i Ålesund et oppgjør med «hatefulle og irrasjonelle mennesker» etter pingvintyveriet fra Atlanterhavsparken.

Saken om de stjålne pingvinkyllingene fått bred dekning i norske medier siden den ble kjent torsdag 14. mai. Fredag ble fire personer født i 1996, to kvinner og to menn, siktet for tyveriet. Ingen av dem har erkjent straffskyld.

Selv om saken fortsatt er under etterforskning, har tonen mot russen kollektivt vært langt fra god. I sin tale på Utstillingsplassen i Ålesund var russepresidenten tydelig.

– Russen har de siste tre dagene lært hvor irrasjonelle og hatefulle mennesker kan være. Vi møter voksne mennesker som dømmer oss nord og ned, uten å vite noe som helst av det som har skjedd, sa Sørnes, som er russepresident ved Ålesund videregående skole, ifølge Sunnmørsposten.

Avisen har også intervjuet flere russ som de siste dagene har vært redde for å gå i 17. mai-tog i byen på Sunnmøre.

– Har dere sett hva de skriver? De krever utestengelse fra eksamen, nedlegging av russetida, kommer med trusler hvor den ene er verre enn den andre, sa russepresidenten, før han viste til at tyveriet er en «hodeløs impulshandling som russen har beklaget opptil flere ganger». (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere