NA24.no

Russer vil gjøre comeback

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Tilbyr nå å kjøpe annenhver aksje i norsk eiendomsselskap i Russland.

Den russiske eiendomsinvestoren Azamat Kumykov vil igjen inn i Storm Real-Estate Fund. Tidligere satt han som styremedlem i eiendomsselskapet som da het E-Star Property.

NA24 – din næringslivsavis

Storm Real-Estate investerer i russisk eiendom og er i dag notert på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste.

Lav premie
Gjennom selskapet Limono Holding vil Kumykov tilby alle aksjonærene i Storm Real-Estate Fund å selge 51 prosent av aksjene de eier. Tilbudet lyder på 3,50 kroner per aksje på prorata basis. Det er rett over 3,25 kroner som er kursen aksjen handles for på OTC-listen.

Prisen kan økes til 4 kroner per aksje hvis en eksisterende kontrakt med en ekstern forvalter fristilles uten noen krav. Denne prisen inneholder en premie på 21 prosent sammenlignet med nivået i dag, og en premie på 50 prosent hvis snittet de siste tolv månedene legge til grunn.

Limono stiller en del forbehold til budet. Et av kravene er at aksjonærene ikke vedtar to forslag under den forestående ekstraordinære generalforsamlingen til mandag 7. desember. Det innebærer at det ikke godkjennes en emisjon. Det er også et vilkår at tilbyderen mottar aksepter tilsvarende 51 prosent av de utestående aksjene. Budet er kontant og vil bli støtte av en bankgaranti. Flere andre vilkår gjelder også. Blant annet at Storm Real-Estate ikke gjør noen nye investeringer.

Les også: - Ryddeprosessen fortsetter

Vil ha intern ledelse
– Den nye eieren ønsker en industriell og finansielle deltagelse i selskapet. De ønsker helst å få på plass et internt management noe som er seg hør og bør for selskaper som intensjon om å bli børsnotert, sier Trond Thomson til NA24.

Han jobber i Edge Capital og representerer Limono i Norge. Thomson forteller at de ønsker å ha med seg norske investorer videre og de ønsker en bra spredning i aksjonærmassen.

Kravet om å ha en intern forvalter kommer for å gjøre ledelsen mer motivert for aksjonærenes eget beste.

– Det går mer på det prinsipielle, sier Thomson og viser til at flere selskaper har startet internalisering av forvaltningen.

I dag drives selskapet av Storm Capital Management der Morten E. Astrup og Erik M. Mathiesen er partnere.

– Et internt management i selskap som skal børsnoteres er mer kommitert. Det andre er at det er mer kostnadseffektivt, sier Thomson til NA24.

Gikk etter tap
Forgjengeren til Storm Real-Estate Fund het Eastern Property og ble etablert i 2007 av Pareto Securities og Collier International. Senere skiftet selskapet navn til E-Star Property. I dag har selskapet investert i eiendommer i Moskva og St. Petersburg.

Azamat Kumykov har tidligere vært investeringsanalytiker og leder for Collier International i Russland.

Morten E. Astrup og Erik M. Mathiesen tok over kontrollen med E-Star Property etter en lengre periode med bråk i selskapet. Da forsvant Kumykov ut av selskapet. Da Astrup og Mathiesen overtok døpte de også om E-Star Property til Storm Real-Estate Fund.

Les mer: Kamp om pengekisten og Vant kampen om pengekisten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere