*Nettavisen* Økonomi.

Russerne inndrar lisenser

Foto: Henning Bagger (SCANPIX)

Stopper importen fra to av de 10 godkjente oppdrettsvirksomhetene i Norge.

09.03.07 15:25

Langt fra alle brikker er på plass i den norske sjømateksporten til Russland. Nå vil russiske myndigheter stoppe import fra to av de 10 godkjente oppdrettsvirksomhetene i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Mattilsynet melder fredag at de har mottatt brev fra den russiske veterinærtjenesten om at de fra 5. mars midlertidig vil stoppe import av oppdrettsfisk fra to norske oppdrettsanlegg.

Brudd på sanitære regler
Virksomheten dette gjelder er Martin Birknes eftf. og Brandasund fiskeforedling.

Årsaken til importstoppen er ifølge veterinærtjenesten brudd på russiske sanitære regler og normer. Mattilsynet venter på en rapport fra Moskva om de konkrete feil og mangler som er funnet på disse to bedriftene.

Er godkjent av norske myndigheter
Russiske myndigheter har sagt at de vil komme tilbake for nye inspeksjoner i løpet av våren. Etter at disse virksomhetene har blitt inspisert vil russerne vurdere å oppheve importforbudet.

Mattilsynet presiserer at begge disse virksomhetene er godkjente for produksjon av fiske og fiskevarer for innen- og utenlands omsetning, med unntak av Russland.

Dette innebærer at det nå er åtte virksomheter som er godkjente for eksport av fersk og fryst laks og ørret til Russland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.