NA24.no

Russisk forslag om fengsel for dem som underkaster seg sanksjoner 

Russiske folkevalgte vurderer et lovforslag der de som retter seg etter sanksjoner iverksatt av andre land, skal kunne straffes med opptil fire års fengsel.

Loven vil innebære et forbud mot å avvise en forretningsavtale i Russland på grunn av utenlandske sanksjoner, skriver nasjonalforsamlingens underhus på sin nettside.

Forslaget ligger an til å få flertall, ettersom det har blitt forberedt av lederne for begge kamrene i nasjonalforsamlingen, og regjeringspartiet Det forente Russland har flertall i begge.

Loven vil ramme representanter for vestlige selskaper i Russland, som må begrense sin virksomhet som følge av sanksjoner iverksatt av USA og EU etter Russlands annektering av den ukrainske Krim-halvøya.

Forslaget kommer samtidig som det forhandles om framtiden til atomavtalen med Iran. USAs skroting av avtalen kan føre til at vestlige selskaper oppgir investeringer i Iran i frykt for å bli rammet av amerikanske sanksjoner.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere