NA24.no

Russisk kamphane med tilbud til Telenor

(Montasje)
Mener de har løsningen på den betente konflikten.

Krangelen mellom Telenor og Mikhael Fridmans Altimo ruller videre. Etter at de to kom frem til et kompromiss i høst, har konflikten om kontrollen i det russiske mobilselskapet Vimpelcom blusset opp igjen den siste tiden.

Årsaken er at Vimpelcom og storeieren Fridman ønsker å kjøpe det egyptiske mobilselskapet Wind Telecom. Telenor mener imidlertid dette ødelegger deres mulighet til å kontrollere utviklingen i Vimpelcom. Altimo og Telenor har en særavtale som likestiller deres makt i styret i det russiske mobilselskapet.

Telenor har nå tatt konflikten i mot Altimo inn for en internasjonal rett i London, for at de skal avgjøre om det skal være mulig å stemme over kjøpet av Wind i Vimpelcom-styret. Torsdag kom imidlertid et nytt tilbud fra Fridman.

Han ønsker å tilby Telenor en rask måte for å løse konflikten, gjennom det som på «stammespråket» kalles «Expedited arbitration» eller en forenklet voldgiftsbehandling. Russerne mener at dette vil sikre Telenor sikkerhet i forbindelse med betingelsene i Wind-transaksjonen før 17. mars.

Telenors Dag Melgaard var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere