*Nettavisen* Økonomi.

Russisk kamphane med tilbud til Telenor

Foto: (Montasje)

Mener de har løsningen på den betente konflikten.

Krangelen mellom Telenor og Mikhael Fridmans Altimo ruller videre. Etter at de to kom frem til et kompromiss i høst, har konflikten om kontrollen i det russiske mobilselskapet Vimpelcom blusset opp igjen den siste tiden.

Årsaken er at Vimpelcom og storeieren Fridman ønsker å kjøpe det egyptiske mobilselskapet Wind Telecom. Telenor mener imidlertid dette ødelegger deres mulighet til å kontrollere utviklingen i Vimpelcom. Altimo og Telenor har en særavtale som likestiller deres makt i styret i det russiske mobilselskapet.

Telenor har nå tatt konflikten i mot Altimo inn for en internasjonal rett i London, for at de skal avgjøre om det skal være mulig å stemme over kjøpet av Wind i Vimpelcom-styret. Torsdag kom imidlertid et nytt tilbud fra Fridman.

Han ønsker å tilby Telenor en rask måte for å løse konflikten, gjennom det som på «stammespråket» kalles «Expedited arbitration» eller en forenklet voldgiftsbehandling. Russerne mener at dette vil sikre Telenor sikkerhet i forbindelse med betingelsene i Wind-transaksjonen før 17. mars.

Telenors Dag Melgaard var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.