*Nettavisen* Økonomi.

Russisk politi i grenseaksjon

Bevæpnede politifolk med masker stormet denne uken den russiske grensevaktens bygning i Murmansk.

Politifolkene fra spesialavdelingen for kamp mot organisert kriminalitet truet med å sprenge døren inn til et rom med dokumenter rundt arresten av transportfartøyet Enigma i Gråsonen. Det skriver Fiskeribladet.

På vei til Portugal
Enigma var på vei til Portugal med torsk og hyse for halvannen uke siden da den ble tatt av den russiske grensevakten.

Ifølge Regnum var det 160 tonn udeklarert fisk ombord og grensevakten oppbragte fartøyet til Kola-fjorden der det ble gitt en bot på 9.700.000 rubler for forseelsen. Denne boten ble ifølge Regnum straks betalt av rederien INGE Transflot.

Etterpå gikk grensevakt og toll i gang med å sjekke lasterommet og konkluderte med at fiskemengde og dokumenter på dette tidspunkt stemte overens.

Russisk økokrim
Men plutselig, ifølge Regnum, tok russisk Økokrim fatt i saken med begrunnelse at man ikke regnet alt som sjekket. Etter å ha konfiskert dokumenter ved havneadministrasjonen samt hos tollvesenet forlangte Økokrim at disse ble overlevert grensevakten. De holdt vakt over den arresterte fisketransportøren.

Grensevakten avslo å ta i mot dokumentene med henvisning til at fartøyet allerede var kontrollert og boten betalt. Da grep SOBR inn og stormet grensevaktens base i sentrum av Murmansk. Folk med våpen, i masker, trengte seg inn i bygningen og tok kontroll over vakta nede, og krevde åpning av rom med hemmelige dokumenter.

Dro avgårde
Kravet ble avslått, hvorpå stormingsgruppen skal ha truet med å sprenge døra.

- Men så dro gruppen sin vei, antakeligvis i frykt for at grensevakten FSB skulle tilkalle sin reaksjonsstyrke, fremgår det av rapporten som ble publisert på murmannews.ru i dag.

Verken politiattache Gerd Line Langsæter i Murmansk eller Kystvaktas Lars Kjøren vil kommentere saken, ifølge Fiskeribladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag