NA24.no

Russisk Telenor-høring utsatt

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
En domstol i Moskva har utsatt behandlingen av tvangsinndrivelsen av VimpelCom-aksjene.

Telenor må smøre seg med ny tålmodighet i rettsfarsen rundt selskapets aksjer i Russlands nest største mobilselskap Vimpel Communications.

NA24 - din næringslivsavis

Det går frem av en pressemelding fra Telenor rundt dagens behandling av saken i Arbitrazh-domstolen i Moskva. Det er Telenors datterselskap Telenor East Invest AS som har gått til domstolen for å få stoppet tvangsinndrivelsen av selskapets aksjer i VimpelCom i kjølvannet av det overraskende erstatningsdommen fra domstolen i den lille sibirske byen Omsk.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Der fikk det lille selskapet Farimex Products registrert på de britiske jomfruøyene medhold i et erstatningskrav mot Telenor på heftige 1,73 milliarder dollar.

Domstolen i Moskva tar nå en rettspause til 6. mai for å studere kjennelsen fra den føderale ankedomstolen for Vest-Sibir som falt etter en høring 28. april, hvor Telenors forsøk på å stanse inndrivelsen ble avvist. Dette er andre gang domstolen i Moskva tar pause i høringen av saken.

Forrige gang var i begynnelsen av april, hvor domstolen mente at mobilselskapet VimpelCom også skulle være representert under behandlingen.

Ifølge Dow Jones Newswires møtte ikke representanter for VimpelCom opp under dagens behandling av saken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere