Gå til sidens hovedinnhold

Russiske oljemilliarder til Danmark

De største russiske oljeselskapene plasserer store ordre hos en dansk miniputt i industrien.

I stillhet har en rekke av de største olje- og gass-selskapene i Russland, blant annet Gazprom, plassert ordre for vanvittige beløp hos en hittil bitteliten og ukjent teknologibedrift, Johnson Oil, i Vojens på den sørlige delen av Jylland, skriver business.dk.

- Avtalene med de russiske selskapene vil generere over en milliard kroner i omsetning årlig og fremskynde prosessen med å få Johnson Oil på børs, sier Henrik Karlsgaard, administrerende direktør, i Johnson Oil.

- Siden vi ble stiftet i 2005 har vi jobbet målrettet for å utvikle vår egen teknologi og å komme inn på det russiske markedet. Nå har vi begge tingen på plass. Og basert på utviklingen med de nye kontraktene har vi inngått en avtale med finansinstitusjonen Schrøder Partners A/S om børsnotering enten i Stockholm eller København, sier Henrik Karlsgaard.

Teknologien
Johnson Oil A/S har utviklet filtreringsteknologier, som blant annet gjør det mulig å filtrere vann fra olje og diesel på en billig måte.

Etter å ha forsøkt å komme inn på det russiske markedet i fire år, inngikk selskapet i år en avtale med Gazproms tyske datterselskap. Avtalen er ventet å stå for 50 - 100 millioner euro årlig, etter en to årig oppbygningsfase som starter i 2011.

Johnson Oil A/S har også fått en lignende avtale med RAO Rosnefte-gazstroy, som bygger olje- og gassraffinerier.

Utvidet kapiltal
Johnson OIL A/S har gjennomført en kapiltalutvidelse og fått in russiske eiere på aksjonærsiden.

- Vi ar gjennomført en kapitalutvidelse og fått finansene på plass. Dette har skjedd ved utstedelse av et Letter of credit fra våre banker og at det er kommet inn nye investorer. Det er kommet inn russere som minoritetsaksjonærer, sier Hanrik Karlsgaard.

Les flere saker på NA24

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken