NA24.no

Russland varsler økonomiske mottiltak mot USA

Tonen mellom Obama og Putin har ikke vært god på flere år, og nå strammer retorikken seg til mellom de to stormaktene.
Tonen mellom Obama og Putin har ikke vært god på flere år, og nå strammer retorikken seg til mellom de to stormaktene. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Varsler harde tide for USA

USA har tidligere varslet at det neppe blir aktuelt å blande seg inn militært i Ukraina-konflikten, men at det kan bli aktuelt med økonomiske sanksjoner og å «isolere» Russland økonomisk.

De har også truet med å sperre bankkontoene til russiske statsborgere.


Mandag mente også norske eksperter at Russland i verste fall kan gå konkurs som grunnet de økonomiske konsekvensene av Ukraina-krisen.


Nå svarer Russland på truslene fra USA.

Russland kan komme til å forkaste dollar som reservevaluta for rubelen hvis USA innfører sanksjoner mot Russland, sier en russisk tjenestemann.

I tillegg vil Russland eventuelt nekte å betale ned lån i amerikanske banker, sier Sergej Glazjev, en av president Vladimir Putins rådgivere.

Skulle USA sperre bankkontoene som russiske selskaper og russiske statsborgere har i USA, vil dessuten den russiske regjeringen anbefale alle russiske borgere å selge amerikanske verdipapirer.

Målet vil være å gjøre Russland helt økonomisk uavhengig av USA, framholder Glazjev.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere