NA24.no

Rutinesvikt parkerte Norwegian

Sist oppdatert:
Norwegian måtte klarere 18 fly på nytt etter rutinesvikt.

En flytekniker uten sertifisering har utstedt flydyktighetsbevis på minst 26 fly, og i dag er 18 Norwegian-fly satt på bakken, melder NRK.

NA24 - din næringslivsavis.

- Vi ser veldig alvorlig på dette her. Vi kan ikke ta noen sjanser med sikkerheten til passasjerene, sier fungerende informasjonsdirektør i Luftfartstilsynet Anna Brandal til NRK Nordland.

- Dette er en ekstremt alvorlig sak, fortsetter Brandal overfor NRK.

- Rutinene sviktet
Informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian, forteller til NA24 at det er rutinene i selskapet som har sviktet.

- Kort fortalt står ikke flyene på bakken. Det som har skjedd er at ved overføring fra ett datasystem til et annet, har vedkommende tekniker fått lagt inn feil utløpsdato for sertifikatet. Dermed blir flydyktighetsbeviset til flyene rutinemessig trukket tilbake. Derfor måtte flyene gjennom en ny rutinemessig sjekk før de kunne fly videre, forklarer Ellingsen.

- Flyene har fløyet, landet, blitt klarert og nå flyr de aller fleste igjen, sier Ellingsen.

Klareres fortløpende
Ifølge Ellingsen er 14 av flyene blitt klarert i løpet av dagen, mens fire fly klareres nå.

- Dette er en svikt i våre rutiner, noe vi ser alvorlig på. Vi skal gjennomgå våre rutiner på dette området, forsikrer Ellingsen.

- Den aktuelle teknikeren er en erfaren teknikker hos oss. Det er dokumentformalitetene som har sviktet, det er en datasvikt hos oss, forklarer Ellingsen.

Ifølge en melding fra Ellingsen skal det ikke ha ført til store konsekvenser for flytrafikken annet enn noen få forsinkelser.

Norwegan er ned tre prosent på Oslo Børs i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere