NA24.no

RXT løser finansproblem

Reservoir Exploration Technology har fått på plass en finansløsning og utsteder aksjer.

Seismikkselskapet Reservoir Explroation Technology ASA har nå fått forhandlet frem en finansieringspakke som løser selskapets utfordringer i dagens vanskelige finansmarked.

NA24 - din næringslivsavis

Det er investeringsfondet Lime Rock Partners som kommer seismikkselskapet til unnsetning gjennom en pakke bestående av aksjer og konvertible obligasjoner. Også noen av selskapets ledende aksjonærer blir med i spleiselaget.

Totalrammen på finansieringen er 60 millioner dollar. Denne vil bli fordelt på en aksjeemisjon og en utstedelse av konvertible obligasjoner. Tegningskursen i emisjonen er satt til 12 kroner, mens konverteringskursen er foreslått til 13.20 kroner.

Pakken vil løse RXTs finansieringsbehov relatert til enhetene RXT 4 og RXT5, samt dekke opp bortfallet av kontantstrøm i Mexicogolfen og den forsinkede oppstarten for de to seismikkenhetene RXT4 og RXT5.

Eksisterende aksjonærer og ansatte vil bli tilbudt å delta i emisjonen og obligasjonsutstedelsen så snart en endelig avtale er på plass. Det forventet at en endelig finansieringsløsning vil bli signert rundt den 18. november og senere godkjent på en ekstraordinær generalforsamling i begynnelsen av desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere