*Nettavisen* Økonomi.

RXT ser bedring

Seismikkselskapet ligger over budsjett og likviditeten er i bedring.

Det er ifølge Reservoir Exploration Technology ASA, status når første kvartal nærmer seg slutten. Selskapet melder i en oppdatering at driftsinntektene så langt i første kvartal ligger over budsjett, mens kostnadene er ventet å bli som budsjettert.

I likhet med flere andre selskaper på Oslo Børs har RXT fått en anstrengt likviditetsposisjon og jobber med å få inn frisk kapital. Ifølge oppdateringen forventer RXT innbetalinger fra kunder på 40 millioner dollar i løpet av kvartalet.

Dette skal en nedgang i selskapets leverandørgjeld til et mer normalt nivå, og med tilgang på 33,9 millioner dollar fra den pågående finansieringsrunde, så forventer selskapet å bringe kredittlinje tilbake i null i løpet av midten av andre kvartal.

Ved utgangen av andre kvartal forventer RXT å ha 14 millioner dollar i positiv likviditet, og at denne vil øke deretter.

Når det gjelder driften, så melder RXT om lav produksjon for flere av enhetene i seismikkflåten gjennom januar og februar, mens den i mars anses som stor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.