NA24.no

RXT ser bedring

Seismikkselskapet ligger over budsjett og likviditeten er i bedring.

Det er ifølge Reservoir Exploration Technology ASA, status når første kvartal nærmer seg slutten. Selskapet melder i en oppdatering at driftsinntektene så langt i første kvartal ligger over budsjett, mens kostnadene er ventet å bli som budsjettert.

I likhet med flere andre selskaper på Oslo Børs har RXT fått en anstrengt likviditetsposisjon og jobber med å få inn frisk kapital. Ifølge oppdateringen forventer RXT innbetalinger fra kunder på 40 millioner dollar i løpet av kvartalet.

Dette skal en nedgang i selskapets leverandørgjeld til et mer normalt nivå, og med tilgang på 33,9 millioner dollar fra den pågående finansieringsrunde, så forventer selskapet å bringe kredittlinje tilbake i null i løpet av midten av andre kvartal.

Ved utgangen av andre kvartal forventer RXT å ha 14 millioner dollar i positiv likviditet, og at denne vil øke deretter.

Når det gjelder driften, så melder RXT om lav produksjon for flere av enhetene i seismikkflåten gjennom januar og februar, mens den i mars anses som stor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere