NA24.no

Ryanair hevner seg på kranglete passasjerer

Foto: ULRICH PERREY (EPA)
Skal lære kranglefantene å pakke.

Sist lørdag ble rundt 100 belgiske studenter ble kastet ut av et Ryanair-fly. De skulle hjem fra Lanzarote til Charleroi ved Brussel.

Studentene hadde allerede gått om bord i flyet sist lørdag, etter at de ved utgangen nektet å betale ekstra for håndbagasje som var større enn egentlig tillatt. Spansk politi kom inn og beordret studentene ut.

Opplæring i pakking
Nå har som vanlig det irske lavpris-flyselskapet gått offensivt ut. I en ny pressekampansjen vil Ryanair lære belgiske studenter å pakke.

- Ryanair lanserte i dag en online guide til bagasjepakking, og ba samtidig belgiske universiteter om å implementere denne i studiene sine, skriver Ryanair torsdag.

Ryanair skriver i sedvanlig stii at YouTube-pakkeguiden er laget for at disse studentene skal slippe «å dumme ut både seg selv og Belgia i fremtiden, slik de gjorde da de nektet å følge instruksjoner fra flyselskapet. Dette til tross for at de hadde akseptert de samme instruksjonene ved booking».

Slik pakker du
YouTube-guiden til Ryanair demonstrerer hvordan passasjerer kan pakke klær for en to ukers ferie i en 10 kilo carry-on-bag.

- Ryanair ber nå belgiske universitet om å introdusere følgende kurs: «Trygghet i utlandet», «Viktigheten av å følge sikkerhetsinstruksjoner» (uten å spytte på, eller true folk) og «Hvordan respektere hotellregler», heter det i meldingen fra Ryanair.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere