Gå til sidens hovedinnhold

Ryanair kan starte på Oslo Lufthavn 1. september

Lavprisselskapet kan starte med ruter på Oslo Lufthavn allerede til høsten.

Slotkoodinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS bekrefter overfor Aftenposten at Ryanair har trafikkrettigheter på hovedflyplassen på Gardermoen fra 1. september.

Selskapet fikk tildelt rettighetene i slutten av mars, men valgte å utsette dette til 1. september. Ryanair har fått ja til å fly mellom Oslo og Vilnius, samt tre daglige rundturer mellom Gardermoen og Stansted.

Les også: - Et slag i trynet, sier flyplass-ansatte

Ny lavpristerminal

Sjefen ved Oslo lufthavn (OSL) på Gardermoen, Øyvind Hasaas, åpner for å lage en egen terminal for lavprisselskap hvor Ryanair er velkommen.

Ifølge Dagens Næringsliv kan den mye omtalte og midlertidige gate 19 om få måneder bli lavpristerminal.

– Denne terminalen kan ta unna to millioner passasjerer i året, sier lufthavnsjef Øyvind Hasaas.

Nye OSL skal stå klart i april neste år. Flyplassen vil ha en kapasitet på 32 millioner passasjerer årlig når «Pir nord» åpner.

Hasaas viser til Kastrup ved København, som åpnet lavpristerminalen i 2010. Ryanair bruker denne, og nå er det irske lavprisselskapet den tredje største aktøren på Kastrup, etter SAS og Norwegian.

Ryanair, som mandag leverte knallresultat, er så langt tause om det siste vedtaket.

Erna: - Hindrer ikke Ryanair i å fly til andre i Norge

Tirsdag kom beskjeden for brukere av Moss lufthavn Rygge, og flyplassens ansatte :

«Styret og eierne har altså besluttet at flyplassen avvikles 1. november – hvis Ryanair holder fast ved oppsigelsen av Rygge som baseflyplass.»

Bakgrunnen for oppsigelsen er innføringen av flypassasjeravgiften.

Mens Ap og Sp ønsker omkamp om avgiften, står statsminister Erna Solberg (H) på sitt. Tirsdag la hun ut følgende melding på Facebook:

«Ingen norske lufthavner blir nedlagt på grunn av en avgift på flyreiser. I dette konkrete tilfellet dreier det seg om at Ryanair ikke ønsker å benytte seg av lufthavnen på Rygge, angivelig på grunn av den nye avgiften – en avgift som for øvrig ikke ser ut til å hindre Ryanair i å fly til andre flyplasser i Norge.»


Les også: Slagsvold Vedum: - Regjeringen setter 1000 arbeidsplasser i spill

- Vi gir oss aldri

Facebookgruppen «Venner av Rygge» maner til kamp.

«Vi gir oss aldri! Nå rundet vi 20.000 «likes» og passerer Venstre og det burde vise alle hvor mange det er som støtter opp om alle de som rammes knallhardt. Om ikke politikerne snur skal vi holde oppe presset og minne på om hvem det var som fikk vårt kjære Rygge nedlagt.»

- Husk flyplassen legges kun ned OM avgiften innføres. Den er ennå ikke innført, er budskapet.

Kommentarer til denne saken