Ryanair kutter ruter

Færre avganger: Ryanair trapper neste år ytterligere ned på aktiviteten fra Moss Lufthavn Rygge.

Færre avganger: Ryanair trapper neste år ytterligere ned på aktiviteten fra Moss Lufthavn Rygge. Foto: Jarl Morten Andersen

Det irske flyselskapet har foretatt en kraftig opprydding i tilbudet til sine norske kunder, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Da Ryanair tidligere i uken gjorde kjent sitt program fra Rygge neste sommer, var det med 28 ruter. Og uten kjente byer som Roma og Barcelona.

Avganger kun i juli

Dessuten er det flere av rutene som det så langt kun er mulig å booke i julimåned.

En rekke andre typiske Syden-destinasjoner kommer heller ikke tilbake. Rhodos, Malta, Kos og Faro er blant disse.

I fjor kunne passasjerene velge mellom hele 44 destinasjoner med Ryanair. Denne sommersesongen som avsluttes senere i oktober, hadde på sitt meste i alt 39 ruter.

Selv om det er en betydelig reduksjon i antallet destinasjoner neste sommer, er Madrid, Krakow og Warszawa blant byene som har fått flere avganger. Det blir fortsatt tre daglige turer til London.

Færre i vinter

At flyselskapet reduserer tilbudet fra Rygge, gjenspeiles også i det kommende vinterprogrammet. Det består av 20 ruter, 6 færre enn forrige sesong.

Da SA for to år siden møtte den mektige Ryanair-sjefen Michael O'Leary, skrøt han veldig av flyplassen i Østfold. Han snakket varmt om en gradvis opptrapping til 60 byer.

Nå skjer det stikk motsatte.

Og ikke bare her i Norge. Kuttene er også betydelige på Skavsta i Sverige, som neste sommer har 94 ukentlige avganger på det meste mot Rygges 111.

Det har ikke lykkes å få en kommentar verken fra Ryanair eller flyplassledelsen til redusjonen i tilbudet til de reisende.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.