Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ryanair økte gebyrene kraftig

Foto: Stian Lysberg Solum
Sist oppdatert:
Michael O'Leary skryter av å ha satt opp gebyrene.

Det irske flyselskapet Ryanair la mandag fram resultatene sine for første regnskapsmessig kvartal i år, og det viste at selskapet hadde et resultat på 78 millioner euro før skatt. Dette er en nedgang på 21 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Viser til drivstoffpriser

- Som tidligere meldt førte høyere drivstoffkostnader og timingen på påsken på at resultatet falt med 21 millioner euro til 78 millioner, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary i en pressemelding.

Dette skjedde til tross for at selskapet fløy rundt 800.000 flere passasjerer i perioden. Total valgte 23,2 millioner passasjerer å gå på en Ryanair-flyging i løpet av de tre månedene.

Det var spesielt økningen i drivstoffkostnader på rundt seks prosent som førte til nedgangen i profitt, ifølge O'Leary. Drivstoffkostnader utgjør nå 47 prosent av utgiftene til selskapet.

Samtidig melder selskapet at de allerede har sikret seg mot mulige prisøkninger på drivstoff til neste år.

1 av 4 kroner er gebyrer

Men samtidig som selskapet har høyere kostnader, melder de at de har skrudd opp gebyrene sine kraftig. Ifølge O'Leary har de økt inntektene fra ikke-billettrelaterte inntekter (gebyrer og ekstratjenester) med 25 prosent.

- Andre inntekter økte med 25 prosent til 357 millioner euro, 27 prosent av totale inntekter. Dette var primært drevet av den suksessfulle utrullingen av setereservasjon, prioritert boarding og høyere administrasjons- og kredittkortgebyrer, sier O'Leary.

Dette betyr at en gjennomsnittlig Ryanair-passasjer betaler rundt en tredel mer penger til Ryanair enn det billettprisen skulle tilsi.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!