- Norwegian er borte om fire til fem måneder. De holder på å gå tomme for penger, de klamrer seg fast på en daglig basis, sier O’Leary tilTravel Weekly.

Norwegian på sin side avviser at de sliter.

- Norwegian har vært lønnsomt de siste ti årene, med en sterk likviditet, samtidig som de eier en betydelig andel i Bank Norwegian, som har en markedsverdi på 17 milliarder kroner, sier selskapet i en uttalelse til Nettavisen.

Les mer: Nå er Bank Norwegian fire (!) ganger så mye verdt som Norwegian

Selskapet ønsker ikke å kommentere O’Learys uttalelser ytterligere.

Iren sier problemene også gjelder det britiske lavprisselskapet Monarch.

- Både Monarch og Norwegian har problemer. Det er en kjent hemmelighet blant flyselskapene at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever vinteren. De brenner penger. Norwegian har store flybestillinger som de ikke har penger til å betale, sier han til magasinet.

Les mer: Passasjerrekord for Norwegian i 2016

Ryanair og Norwegian har vært i samtaler om et samarbeid på langdistanseruter, og O’Leary sier de samtalene pågår fremdeles.

- Men jeg er ikke sikker på om de (Norwegian, red.anm.) fremdeles flyr om 12 måneder.

Også Monarch avviser at selskapet sliter økonomisk.

Norwegians årsresultat for 2016 var på 1,135 milliarder kroner, driftsresultatet på 1.820, som er det beste i flyselskapets historie. Tallene var sterkt påvirket av Norwegians vekst internasjonalt, spesielt på interkontinentale ruter, samt i Spania og Storbritannia.

O’Leary sier i samme intervju at han tror British Airways (IAG), Lufthansa, Air France-KLM og Ryanair er de selskapene som vil overleve de neste årene.

Les også: Norwegian får 3. plass på britisk verstingliste