NA24.no


ÅPNER FOR NORWEGIAN-AVTALE: Michael O'Leary i Ryanair.
ÅPNER FOR NORWEGIAN-AVTALE: Michael O'Leary i Ryanair. Foto: Eric Piermont (Afp)

Ryanair-sjefen bekrefter mulig gigantavtale med Norwegian

Sist oppdatert:
Samarbeidsavtale kan være nært forestående.

Michael O'Leary, sjefen i Europas største lavkostflyselskap, Ryanair, har igjen bekreftet at Norwegian og Ryanair er nær ved å inngå en «feeder»-samarbeid.

Et slikt samarbeid innebærer at passasjerer flys inn med Ryanair til London Gatwick og andre større flyplasser, for deretter å fraktes med Norwegian videre ut i verden.

Ryanair la frem kvartalsrapporten sin mandag og O'Leary for tiden jobber for å få på plass en slik feeder-avtale med det spanske flyselskapet Air Europa. Kommer dette på plass, kan det deretter være deretter være duket for en større avtale med Norwegian.

Les også: Ryanair håper på Norwegian-samarbeid fra sommeren av

 – Vi jobber med IT-folkene deres for å få systemene til å snakke med hverandre. Når vi får til det, vil du nok tilby sammenkoblede flyginger gjennom Madrid til Air Europa. Dette vil også være en forløper for andre feeder-avtaler, kanskje med Air Lingus og eller Norwegian, sa O'Leary på analytikerkonferansen mandag. 

Felles billettsystem, bagasjehåndtering og samordning av innkommende fly skal være blant planene for samarbeidet.

Les også: Nå er Bank Norwegian fire (!) ganger så mye verdt som Norwegian

Norwegian satser tungt på langdistanseflyvninger til blant annet USA og Asia fra store flyplasser i byer som London, Paris og Barecelona. Ryanair har på sin side et mye større nettverk av flyvninger intern i Europa, noe som gjør at de to lavprisgiganten bør være en god match.

Les også: Nye Norwegian-kanselleringer og juling på børsen

- Vi har ingen ruter inn til Cork i Irland i dag, mens Ryanair har 18 stykker. Ved å samarbeide med Ryanair vi kan dermed få et helt annet tilfang av passasjerer, sa Norwegian-sjefen da Nettavisen snakket med han om tidligere i år.

Les også: Bjørn Kjos lover Ryanair-avtale i løpet av året 

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere