Ryanair til krig mot Frankrike

Billigselskapet går ikke av veien for å saksøke sine «motstandere».

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det irske flyselskapet er stadig i bråk med konkurrenter, flyplasser, regjeringer og fagforbund. Denne gangen er det den franske regjeringen som skal til pers, ifølge di.se.

NA24 - din næringslivsavis

Det er nemlig de nye franske ansettelsesreglene som ble innført 23. november som Ryanair misliker. Disse gjør at utenlandske flyselskap må rette seg etter franske bestemmelser. Ifølge Ryanair forsøker den franske regjeringen å beskytte Air France mot utenlandsk konkurranse, og dette mener irene strider med europeiske konkurranseregler. Dermed er det duket for kamp i Frankrikes høyeste rettsinnstans, French Conseil d’État, ifølge di.se.

Dette er imidlertid ikke første gang at Ryanair er i klammeri med den franske staten. I fjor anmeldte også selskapet Frankrike. Den gang for at de hadde brutt europeiske konkurranseregler ved å gi økonomisk støtte til Air France.

Ryanair har i dag trafikk fra 18 franske flyplasser og i fjor åpnet selskapet den første franskbaserte huben i Marseille.

Selskapet tapte også nylig et søksmål så det sang mot den norske staten. Saken dreide seg blant annet om gebyr for tilbakebetaling av skatter/avgifter, ansvar for bagasje og ansvar for forsinkelse.

Ryanair gikk til søksmål mot staten for å få kjent vedtaket ugyldig, og staten tok ut motsøksmål for å få fastslått Ryanairs plikt til å betale tvangsgebyret. I retten tapte Ryanair både søksmålet og motsøksmålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.