Gå til sidens hovedinnhold

Ryanair trekker anke til Høyesterett

Dropper saken om den oppsagte flyvertinnen Alessandra Cocca. Dermed blir lagmannsrettens dom om at norsk lov gjelder for ansatte stasjonert i Norge stående.

– Det innebærer at saken om Coccas oppsigelse skal gå for en norsk rett uansett om hun er italiensk statsborger og motparten er registrert i Irland, sier nestleder Vegard Einan i Parat som fører saken for Cocca.

Han sier til NTB at Coccas sak nå vil komme opp som en vanlig oppsigelsessak i Moss tingrett i nær framtid, og at alle aspekter ved Ryanairs forhold til den norske arbeidsmiljøloven da blir gjennomgått.

Einan understreker at det at anken er trukket, ikke bare er viktig for Cocca, men også for ansatte i hele Europa.

– Lagmannsrettens dom innebærer at utenlandsk personale som er stasjonert i andre land, uansett flyselskap, er underlagt loven i landet der de bor, med alt det innebærer for skatt, sykdom, pensjon og beskyttelse mot usaklig oppsigelse, sier han.

Les også: - Dette tror vi er den egentlige grunnen til at Ryanair vil ut av Rygge

Ryanair kunngjorde tidligere i år at de legger ned basen på Rygge flyplass, ifølge dem på grunn av flyseteavgiften som regjeringen har innført.

Men Einan sier at de i Parat er overbevist om at Cocca-saken er den eneste årsaken til at Ryanair legger ned basen på Rygge.

– Flyseteavgiften var bare et skalkeskjul. De ventet bare på et påskudd til å trekke seg ut slik de har gjort i andre land, som Frankrike og Danmark, der de trakk seg ut etter at de ble pålagt å forholde seg til lokal lovgiving, sier Einan.

NTB har ikke klart å komme i kontakt med Ryanair mandag kveld.

Les også: Tap for Ryanair i Borgarting lagmannsrett

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken