Ryanair vil fly innenriks i Norge

BILLIGFLYKONGEN: Ryanair's Michael O'Leary satser på billighotell

BILLIGFLYKONGEN: Ryanair's Michael O'Leary satser på billighotell Foto: Ryanair

Senest i sommer avviste toppsjefen at det var aktuelt.

08.01.13 10:11

Ryanairs frittalende og eksentriske toppsjef Michael O'Leary gjestet tirsdag Oslo for å fortelle at selskapet siden oppstarten i Norge i 1997 har fraktet 12 millioner nordmenn, og ikke minst lansere nye ruter.

- I litt over 15 år har Ryanair fraktet til sammen 12 millioner passasjerer til og fra Norge. Disse passasjerene har spart 840 millioner Euro ved å velge Ryanairs lave priser fremfor SAS' dyre billettpriser, drivstoffavgifter og streiker, sier O'Leary, og feirer dette naturlig nok med et brannsalg av nye billetter til Europa til lavpris.

Mer interessant er det nok at toppsjefen overfor E24 nå melder at selskapet hans nå er åpen for å starte med innenriksflyvninger i Norge. Dette er noe O'Leary senest i sommer avviste, da NA24 møtte ham i det store intervjuet.

Ifølge O'Leary er de nå i forhandlinger med Avinor når det kommer til pris og betingelser, men han sier det kan være snakk om et tidsperspektiv på 1-3 år.

- Jeg kan ikke gå inn på spesifikke ruter her, sier O'Leary.

Det norske innenriksmarkedet har i mange år vært svært lukrativt, og har vært den delen av SAS-konsernet som har gått med positive resultater stort sett hele tiden, og ikke minst har Widerøe vært en pengemaskin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.