*Nettavisen* Økonomi.

Ryanairs piloter støtter kollegene i Norwegian

Foto: (Moss Lufthavn Rygge)

Flygerne i Ryanair gir de streikende Norwegian-pilotene sin helhjertede støtte og oppfordrer alle andre selskaper og piloter til å holde seg unna oppdrag for Norwegian mens streiken pågår.

Flygerforeningen i Ryanair sendte ut en pressemelding tirsdag der de kommer med uforbeholden støtte til sine kolleger i det norske flyselskapet, skriver Dagbladet.

- Flyselskapenes kappløp mot bunnen ved å fastsette ikke bærekraftige betingelser må motkjempes. Aksjonen til NPU-pilotene som arbeider for NAS for å beskytte normale arbeidskontrakter og betingelser, fortjener full støtte fra alle arbeidere i Europa, skriver Ryanair Pilot Group i pressemeldingen.

Foreningen skriver videre at ethvert forsøk fra Norwegian på å søke støtte hos andre flyselskaper eller fra NAS' egne piloter i andre land, må bli avvist.

Ryanair-flygerne advarer samtidig mot dårligere sikkerhet i lufta dersom Norwegian lykkes med å tvinge fram dårligere avtaler for pilotene.

- Det er ikke bare flygere som er engasjert i slike forsøk på å organisere arbeidslivet. Støtten til konflikten fra LO og Unio her hjemme, med alle yrkesgruppene som sorterer under dem, sier en del om hvor bredt dette engasjerer, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til Dagbladet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag