NA24.no

Ryanairs piloter støtter kollegene i Norwegian

(Moss Lufthavn Rygge)
Flygerne i Ryanair gir de streikende Norwegian-pilotene sin helhjertede støtte og oppfordrer alle andre selskaper og piloter til å holde seg unna oppdrag for Norwegian mens streiken pågår.

Flygerforeningen i Ryanair sendte ut en pressemelding tirsdag der de kommer med uforbeholden støtte til sine kolleger i det norske flyselskapet, skriver Dagbladet.

- Flyselskapenes kappløp mot bunnen ved å fastsette ikke bærekraftige betingelser må motkjempes. Aksjonen til NPU-pilotene som arbeider for NAS for å beskytte normale arbeidskontrakter og betingelser, fortjener full støtte fra alle arbeidere i Europa, skriver Ryanair Pilot Group i pressemeldingen.

Foreningen skriver videre at ethvert forsøk fra Norwegian på å søke støtte hos andre flyselskaper eller fra NAS' egne piloter i andre land, må bli avvist.

Ryanair-flygerne advarer samtidig mot dårligere sikkerhet i lufta dersom Norwegian lykkes med å tvinge fram dårligere avtaler for pilotene.

- Det er ikke bare flygere som er engasjert i slike forsøk på å organisere arbeidslivet. Støtten til konflikten fra LO og Unio her hjemme, med alle yrkesgruppene som sorterer under dem, sier en del om hvor bredt dette engasjerer, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til Dagbladet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere