NA24.no

Ryker SV, står Statoil parat

Sist oppdatert:
Vil bore i Lofoten så raskt som mulig.

Stoltenberg II har gjort det klart at det ikke skal være oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen i den neste fireårsperioden. Til neste år skal Jens & Co. ta stilling om det skal utarbeides en konsekvensutredning for områdene.

- Likevel finnes det en mulighet for at det blir boring utenfor Lofoten allerede i 2011. Deler av området Nordland VI utenfor Lofoten er nemlig allerede åpnet. Hydros leteboring ble stoppet tre dager før boret ble satt i bakken rett før stortingsvalget i 2001, skriver Teknisk Ukeblad (TU) fredag.

Vært positiv
Arbeiderpartiet har helt siden Jens Stoltenberg var olje- og energiminister på 90-tallet vært positive til å slippe oljeselskapene inn på deler av Nordland VI, heter det fra TU.

- LO har også presset på for å gjenåpne områdene. Senest i høringsrunden til forvaltningsplanen for Lofoten og Barentshavet i 2006 påpekte LO at Nordland VI må gjenåpnes etter stortingsvalget i 2009, skriver bladet.

Arbeiderpartiet trenger ikke Stortingets godkjennelse til å gjenåpne disse områdene ettersom de allerede er konsekvensutredet.

Vil starte nå
TU skriver at Statoil er klar til å starte boringen nærmest umiddelbart hvis området åpnes igjen. Det vil mest sannsynlig ikke skje så lenge SV sitter i regjering, men flere tror at SV vil gå ut av regjering når forvaltningsplanen for Lofoten og Barentshavet skal behandles neste år.

Bladet har intervjuet direktør for nordområdeinitiativet i Statoil, Hege Marie Norheim. Hun bekrefter at Statoil vil bore utenfor Lofoten dersom SV går ut av regjeringen og Arbeiderpartiet gjenåpner området.

- Betyr dette at dere håper på en regjeringskrise?, spør TU

- Det er et politisk spørsmål som Statoil selvsagt ikke har noen mening om, svarer Norheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere