NA24.no

Rykter om Scania-fusjon

Sist oppdatert:
Den tyske lastebilprodusenten Man overveier å legge inn et bud på svenske Scania.

Det er Reuters som hevder at de har en kilde som bekrefter dette. Scania-aksjen steg med seks prosent på børsen i Stockholm etter beskjeden tirsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Stockholmsbørsen suspenderte aksjen for handel. Den hadde da suspensjonen inntraff steget med 9,3 prosent, etter rykter om ett bud fra tyske Man.

Mer informasjon har blitt lovet utover dagen. TT har fått tilbakemelding på at en sammenslåing av de to selskapene kan bli en vellykket kombinasjon.

- De passer nok veldig godt sammen. Og det har jo vært noe overlappinger mellom selskapene, med sjefen som har gått fra det ene til det andre, sier Christer Karlsson, analytiker av kjøretøyindustrien og professor på Københavns Business School.

- Det har ligget litt i luften innimellom at de to skulle kunne begynne. Om de passer perfekt vet jeg ikke, men det har vært snakk om det i flere år.

Det finnes også et videre omstruktureringsbehov i bransjen. Så det er ikke umulig at det at det går an å få til litt synergifordeler når det gjelder motorer og hytter og sånn som trengs i denne bransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere