S&P fortsatt skeptiske til Skogen

Standard & Poor vurderer fortsatt ratingkutt for Norske Skog.

Tross dagens salgsmelding fra Norske Skog mener kredittratingselskapet Standard & Poor at utsiktene og risikoen rundt treforedlingskonsernet fortsatt er så usikre at de kan komme til å kutte Norske Skogs gjeldsrating.

NA24 - din næringslivsavis

S&P opplyser derfor mandag at de opprettholder sin negativ bias når det gjelder gjeldsratingen til Norske Skog. Papirkonsernet meldte mandag at de har inngått en avtale om å selge papirproduksjonen i Sør-Korea for 4,3 milliarder kroner.

Norske Skog har foreløpig en langsiktig gjeldsrating hos S&P på BB-.

- Norske Skogs forretningsutsikter er fortsatt utfordrende, med fornyet innsatskostinflasjon og økende usikkerhet rundt mellomlang etterspørsel og priser. Vi forventer å beslutte CreditWatch-plasserignen ved å bekrefte ratingen med negative utsikter så snart det koreanske salget er gjennomført, men vi ekskluderer ikke muligheten for en nedgradering basert på ytterligere negative vurderinger av markedet og kostnadsutsiktene, skriver S&P i en pressemelding.

S&P opplyser at de først vil ta inn i vurderingen de positive likviditetseffektene av dagens salg når det er endelig gjennomført.

Ratingselskapet mener salget har en balansert virkning på Norske Skogs rating, da gjeldsreduksjonen og andre positive effekter veies opp a en økt forretningsrisiko siden det er eiendeler med bedre en gjennomsnittlig lønnsomhet som avhendes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag