NA24.no

S&P nedgraderer Japan


Kredittvurderingsbyrået S&P nedgraderer Japans kredittverdighet med ett hakk. REUTERS/Thomas Peter
Kredittvurderingsbyrået S&P nedgraderer Japans kredittverdighet med ett hakk. REUTERS/Thomas Peter Foto: Thomas Peter (Reuters / NTB scanpix)
Mener «Abenomics» ikke vil stanse negativ utvikling.

Kredittvurderingsbyrået S&P nedgraderer Japans kredittverdighet med ett hakk, til A+ fra AA-.

Samtidig holdes utsiktene stabile. S&P peker på at landets kredittverdighet har blitt svekket de siste tre til fire årene.

Ratingbyrået viser blant annet til at inntekt per innbygger i perioden 2011-2014 har falt til 36.000 dollar fra 47.000 dollar som følge av valutasvekkelse, men også på grunn av svak økonomisk vekst og vedvarende svak prisvekst.

Den japanske statsministeren Shinzo Abes reformer for å gjenopplive den japanske økonomien, kjent som «Abenomics», vil ikke reversere denne forverringen de neste to-tre årene, mener S&P.

Kredittvurderingsbyrået peker på at Japan har en relativt velstående og diversifisert økonomi, politisk stabilitet og et stabilt finansielt system, men samtidig en svak fiskal posisjon som forsterkes av landets aldrende befolkning og vedvarende deflasjon.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere