NA24.no

Så kom børsraset

Sist oppdatert:
De asiatiske børsene falt kraftig tirsdag, etter å ha nådd rekordhøyder dagen før.

(NA24): De fleste børsene i Asia har hatt en eventyrlig vekst det siste året. Mandag nådde MSCI Asia-Pacific-indeksen, som viser utviklingen til de ikke-japanske aksjene i Asia, den høyeste noteringen siden indeksen ble opprettet i 1987.

I dag kom investorene imidlertid brått ned på bakken.

Morgan Stanleys Asia-Pacific-indeks, som også inneholder japanske selskaper, falt 1,4 prosent, etter å ha blitt notert på det høyeste nivået på 10 år dagen før.

Japans Nikkei 225-indeks endte ned hele 1,9 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,5 prosent.

- Etter den siste tidens rally er det naturlig å spekulere i at fallet kan fortsette. Bekymringer om at det er et overskudd av aksjer kan hindre oppgang, sier forvalter Nobuki Goto i Tokio Marine Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Bortsett fra i Hongkong, Filippinene, New Zealand og Thailand, sank alle markedene i Asia tirsdag. Brøsene i Indonesia, Malaysia, Pakistan og Singapore var stengt på grunn av ferie.

Toyota Motor Corp. og Honda Motor Co var to av selskapene som fikk juling på Tokyo-børsen. Den sterke yenen skaper frykt for lavere fortjeneste på eksporten til USA.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere