*Nettavisen* Økonomi.

Så mange er millionærer

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Er du en av dem som har en million dollar liggende?

For ellevte år på rad har konsulentselskapet Capgemini og meglerhuset Merill Lynch målt hvor mange dollarmillionærer det finnes i verden. Rapporten, 2007 World Wealth Report, viser en stadig vekst av rikinger.

NA24 - din næringslivsavis

Verdier som er bundet opp i egne boliger eller samlinger av kunst og antikviteter, har ikke blitt regnet ikke med i denne sammenhengen.

Driver velstanden
- Funnene for 2006 viser en akselererende vekst i BNP (bruttonasjonalt produkt) samt i market kapitaliseringen – de to viktigste driverne for velstandsskapelse, står det i rapporten.

Denne utviklingen har ført til at antallet dollarmillionærer i verden har økt med 8,3 prosent fra 2005. Dette betyr at det nå er 9,5 millioner mennesker som nå er gode for 1 million dollar – nærmere 6 millioner kroner – eller mer. Dollarmillionærene utgjør dermed rundt 0,14 prosent av verdens befolkning.

I rapporten går det frem at flest nye dollarmillionærer ble det i fjor registrert i Singapore, India, Indonesia og Russland.

Flere superrike
Gruppen med de aller rikeste - det vil si de som er gode for over 30 millioner dollar – utgjorde i 2006 hele 94.970 medlemmer. Denne gruppen har i løpet av et år økt med 11,3 prosent.

I rapporten går det og frem at Capgemini og Merill Lynch tror på en stadig økning av dollarmillionærene. De spår en gjennomsnittlig årlig økning på 6,8 prosent frem til 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag