*Nettavisen* Økonomi.

Så mange må de ha på hvert London-fly for å lykkes

Foto: (Avisa Nordland)

(Avisa Nordland) 1. november setter første fly fra reiseselskapet Fly Nonstop kursen fra Bodø og direkte til London.

- Vi solgte for over en million kroner i løpet av de første tre dagene. Deretter har det naturlig nok vært litt mer stille, sier salgssjef Christer Paulsen i Fly Nonstop.

Han var onsdag på Bodø-besøk for å legge videre planer for hvordan bodøværingene og folk i Nordland skal benytte seg av det som etter planen skal bli den første helårs utenlands direkteruten fra Bodø.

Les også: Derfor flytter Bjørn Kjos til skatteparadis

Fra sentrum til sentrum
Det er planlagt å gå to avganger i uka fra Bodø, mandag og fredag, og med retur de samme dagene fra London, denne høsten.

Flyet er et brasiliansk Embraer 190 jetfly, og som har 100 seter.

Flyturen tar 2 timer og 45 minutter og på London city airport lander man bokstavelig talt midt i London – 15. minutter fra bysentrum

- Vi ønsker å profilere nettopp dette at folk sparer mye tid på å reise med oss. Man reiser fra sentrum til sentrum, og man utnytter tiden effektivt, samtidig som det er gode priser, sier Paulsen.

Må ha 65 på hvert fly
Ifølge salgssjefen er Fly Nonstop avhengig av 65 prosent belegg på flyturene.

- Og med hundre seter på hvert fly, er det et enkelt regnestykke. Vi trenger at det er 65 personer på hvert fly, skal dette være liv laga, sier han.

Han forteller at den første turen, 1. november, begynner å bli utsolgt. Men fortsatt er det mange ledige flyseter utover høsten.

- Vi har solgt veldig bra så langt på fredagsflyene fra Bodø, og mye mindre igjen på mandagsflyene fra Bodø, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kieselundstein

Reisebyrårer
Onsdag var Paulsen i kontakt med de forskjellige reisebyråene som Fly Nonstop skal samarbeide med, blant annet for å dra i gang pakketurer fra Bodø til London.

- Det har vært en veldig fin dialog med reisebyråene, og jeg tror de er blitt enda mer trygge på hva det er vi leverer – både i forhold til comfort og priser, og at det er et nytt fly det er snakk om, sier Paulsen og legger til:

- Et godt samarbeid med reisebyråene er naturligvis kjempeviktig for oss, og vi håper på gode pakketilbud og at det vil bli grupper med folk som reiser fra Bodø til London.

Vil ta med engelskmennene til Bodø

Og Fly Nonstop håper også på å få engelskmennene til å reise til Bodø med det samme flyet.

- Vi satser på å markedsføre Bodø og Nord-Norge, og det unike som dere har er oppe, slik at vi får med oss engelskmenn også til Bodø med vårt fly, sier Paulsen.

- Gjør det vi kan
Salgssjefen skryter også av det gode samarbeidet med blant annet Nordnorsk reiseliv og Visit Bodø, og ikke minst Avinor ved Bodø lufthavn.

- Vi vil gjøre vårt for at dette skal bli bra, og ønsker å bidra med alt det vi kan. Vi håper og tror at dette er et tilbud som folk i Bodø og Nordland vil utnytte seg av, sier lufthavnsjef Inger Hilde Tobiassen ved Avinor Bodø lufthavn.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.