NA24.no

Foto: MMS: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

Så mye koster stormen

Sist oppdatert:
Skademeldingene strømmer inn til forsikringsbransjen.

Stormskadene har i hele helgen og på mandag tikket inn til forsikringsselskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Foreløpig kan det se ut som om det er mange skader, men erstatningsbeløpene er beskjedne.

1000 skader
Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH) sier at den foreløpige oversikten viser at det er kommet inn om lag 700 skadesaker for hele forsikringsnæringen.

- Grovanslaget ligger på 700 skader. Sannsynligvis vil dette antallet komme opp i rundt 1000 skadesaker, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i FNH til NA24.

15-20 millioner kroner
Haakonsen sier at det totale erstatningsestimat så langt tyder på at det totale skadeomfanget i beløp ligger på mellom 15 og 20 millioner kroner.

- Meldingene fra selskapene så langt tyder på at de gjennomsnittlige erstatningsbeløpene vil ligge på cirka 45.000 kroner, sier Haakonsen til NA24.

Stort område
Stormskadene er registrert over et stort område - i både øst og vest. På Vestlandet er de fleste skadene registrert på kyststrekningen mellom Stavanger og Bergen.

På Østlandet er det Vestfold, Østfold og deler av Telemark som er hardest rammet.

250 saker til If
Mandag ettermiddag hadde If fått meldt rundt 250 bygningsskader og 40 bil- og båtskader. Forsikringsselskapet regner med å få rundt 300 skader når alt er ferdig meldt og registrert. Mange hytter kan ha skader uten at eierne ennå har registrert dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere