Så mye tjener Anne Kat

FANT BREV ETTER FARENS DØD: Brevene som farmoren til Anne Kat. skrev til farmoren hennes har blitt en del av en bok. Hærland beskriver boken som en slags gave til farmoren på 100-års dagen hennes.

FANT BREV ETTER FARENS DØD: Brevene som farmoren til Anne Kat. skrev til farmoren hennes har blitt en del av en bok. Hærland beskriver boken som en slags gave til farmoren på 100-års dagen hennes. Foto: Elin Reitan (Mediehuset Nettavisen)

Tar ut fem millioner i utbytte.

Høsten 2012 var Anne Kat Hærland (41) tilbake på scenen med «Jakten på ærligheten». Henne saftige replikker er blitt millionindustri. Humordronningen kan virkelig le hele veien til banken.

De ferske regnskapstallene viser at Kat AS i 2012 hadde 18,3 millioner kroner i inntekt. Det er opp formidable 3000 prosent sammenlignet med 2011-tallene.

Fikk 5,6 mill

Når den siste regningen er betalt kan Hærland fryde seg over et resultat på vel fem millioner kroner. Som eneste aksjonær selskapet kan hun gjøre akkurat som hun vil, og det gjør hun. Ifølge rapporten som er levert Brønnøysundregistrene tar komikeren ut fem millioner kroner i utbytte.

På toppen av dette får hun også 672.000 kroner i lønn som daglig leder i selskapet. Foruten Hærland er selskapet oppført med en ansatt.

«Utviklingen av selskapet er meget positiv. I 2013 forsetter Anne Kat Hærland med opptredener og show», skriver styret i årsberetningen for selskapet.

Hærland ønsker ikke å kommentere regnskapstallene, men hennes manager, Pernille Streijffert, opplyser at høstturneen starter i september. I slutten av oktober drar hun til Bergen og holder det gående fram til jul.

Fiasko på TVNorge

All suksess til tross - storsatsingen på TVNorge har vært en total fiasko. På et tidspunkt hadde talkshowet kun 69.000 seere og kanalen fikk problemer med å forklare tallene. Det var milevis unna forventningen om 300.000 seere.

- Vi er ganske enig om at vi har laget et bra program. Vi har bare fått litt kjeft for seertall - ikke fra TVNorge eller publikum, men fra en del medierådgivere, sa Anne Kat etter siste program i forrige uke.

Til tross for bunnoteringen har imidlertid TVNorge valgt å satse på en ny runde med «Anne-Kat.», og sesong to kommer på luften i 2013.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Hærland begynte å jobbe som lystekniker i NRK i 1993, men hun er mest kjent fra underholdningsprogrammet «Nytt på nytt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.